top of page

X-Forms en Docbase Update

Docbase Update

 • AVG

 • Communicatie

 • Ledenbestand

 • Gebruik

 • E-mail

 • X-Forms Update

Maandag 16 november wordt Docbase voorzien van een update. Deze update bevat ‘onder de motorkap’ een aantal verbeteringen voor wat betreft stabiliteit en beveiliging.

Wilt u gebruik (blijven) maken van X-forms dan is het noodzakelijk om deze software te upgraden. Hoe u dit kunt doen, staat beschreven in de installatiehandleiding.

Er zijn dus aanpassingen waar u mee te maken krijgt op het gebied van:

 • Docbase Update

 • X-Forms Update

DocBase Update:

Dit zijn de belangrijkste aanpassingen:

 1. AVG: Het maximale aantal tekens dat een wachtwoord kan hebben is verlengd van 12 naar 64. Denkt u eraan dat een wachtwoord noodzakelijk is om ons te beschermen. Logt u daarom uit na elke sessie. Het wachtwoord bestaat uit cijfers, letters en leestekens. Er wordt minimaal 1 hoofdletter, 1 kleine letter, 1 cijfer en 1 leesteken gebruikt. Het wachtwoord is minimaal 8 en maximaal 64 karakters lang. Het wachtwoord is nooit hetzelfde als de gebruikersnaam. Bewaar het wachtwoord op een veilige plaats, nooit zichtbaar voor anderen.

 2. Communicatie: Er is een nieuwe prikbord functie waarmee het voor de IPAL helpdesk eenvoudig is om belangrijke berichten te communiceren naar de eindgebruikers. Deze bulletins/nieuwberichten worden getoond bij het inloggen en de gebruiker kan deze na het gelezen te hebben 'uitzetten'. Ook kunnen bulletins nog worden nagelezen via "Mijn werkplek". Het instellen van een bulletin wordt door IPAL verzorgd.

 3. Ledenbestand: De bepaling burgerlijke staat verbeterd. Er konden situaties ontstaan bij bepaalde wijzigingen in ledenkaarten waardoor de 'trigger' een fout maakte bij het bepalen van de burgerlijke staat. Met name bij weduwstaat kon dit wel eens misgaan. Dit is verbeterd.

 4. Gebruik: Het is nu mogelijk om de kleurstelling eenvoudig aan te passen. Er kan nu gekozen worden tussen het huidige lichte thema en de 'dark theme', waarbij de achtergrondkleur in DocBase zwart wordt en de teksten wit. De instelling kan worden gekozen door rechts-bovenin op het user-icoontje te klikken. Er komt dan een snelmenu waarin het dark-theme kan worden gekozen.

 5. E-Mail: Bij het automatisch dagelijks verzenden van e-mails door DocBase is gebleken dat sommige zoekprofielen vastlopen. Als gevolg hiervan werd de rest van de mails niet meer verzonden en blijven vele gebruikers dus verstoken van hun dagelijkse mail n.a.v. ingestelde zoekvragen. Voortaan zullen e-mails altijd maximaal 10 resultatenregels bevatten. Als er meer resultaten zijn dan kan op een link in de mail worden geklikt om DocBase te openen en daarbinnen meteen alle resultaten te tonen.

X-Forms Update:

Dit zijn de belangrijkste aanpassingen:

 • X-Forms is uitvoerig getest en we zijn uitgekomen op een aantal compromissen aangaande het gebruik. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld het formaat van de ingelezen logo’s maar ook met de etiket sjablonen. Acceptgiro's (drievoud) zijn bruikbaar.

 • Belangrijk! Alvorens X-Forms te gebruiken is het noodzakelijk dat u eerst de oude versie verwijderd. (zie handleiding, instructies de-installatie of update van x-Forms hoofdstuk 5)

 • De gedetailleerde installatie documentatie en gebruikers handleiding vindt u terug in Docbase.

X-Forms documentatie:

Selecteer in Docbase:

 1. Instructies

 2. Overzicht van instructiemateriaal

 3. DB sjablonen

 4. X-Forms documenten

Archief
Zoeken op tags
bottom of page