top of page

Nieuwe sjabloon app per 1 april 2020

Nieuwe sjabloonapplicatie: X-Forms

Vanaf 1 april 2020 is een nieuwe sjabloonapplicatie beschikbaar. Deze wordt X-Forms genoemd en vervangt de vorige applicatie.

Uitgebreide documentatie voor installatie en gebruik is beschikbaar in DocBase: 01. Instructies – klik op de blauwe link – open de tab “DB Sjablonen”.

Waarom een nieuwe applicatie?

De oude applicatie werd door vele gebruikers als traag en niet gebruikersvriendelijk (ingewikkeld) ervaren. Daarnaast liet de koppeling met DocBase hier en daar te wensen over. X-Forms is flexibeler in gebruik. De parochie kan bijvoorbeeld een tekstblok samenstellen dat dan eenvoudig in de brief kan worden opgenomen. Nadat de brieven zijn aangemaakt, worden deze als correspondentie, gekoppeld aan het betreffende lid, in DocBase opgeslagen.

Ingebruikname X-Forms

Afgelopen week is de applicatie door een aantal gebruikers (administrateurs van 4 verschillende parochies en IPAL medewerkers) getest. Bij massaal gebruik komen er vast nog wat punten naar boven; die horen we natuurlijk graag zo spoedig mogelijk.

De nieuwe applicatie wordt per 1 april 2020 in gebruik genomen. Vanaf die datum is de oude applicatie niet meer beschikbaar.

Melden van vragen en problemen

Bij het in gebruik nemen van X-Forms heeft u vast vragen en er zullen ook nog wel wat problemen de kop op steken. Deze kunt u via een ticket in DocBase doorgeven. Geef als categorie “DB Sjablonen” aan zodat het ticket meteen aan de juiste personen kan worden toegewezen.

Wij wensen u veel succes met het gebruik van deze applicatie; in onze ogen zeker een verbetering.

Tags:

Archief
Zoeken op tags
bottom of page