top of page

Tweeweg-authenticatie op 3-12 geactiveerd

Vanaf 3 december kunt u alleen nog in DocBase aanmelden met gebruik van tweeweg-authenticatie. Het gebruik van tweeweg-authenticatie hebben wij in de nieuwsbrief van 24 september reeds aangekondigd.

Het is dan ook van groot belang dat u onderstaande en bijbehorend document goed leest en eventueel tijdig maatregelen neemt.

Als gebruiker van DocBase heeft u toegang tot gevoelige persoonlijke gegevens die vallen onder de AVG. Wij moeten er dan ook samen alles aan doen dat deze gegevens niet in handen vallen van mensen die er niets mee te maken hebben. En zeker niet in de handen van mensen die er kwade bedoelingen mee hebben. Daarom is er in overleg met de Autoriteit Persoonsgegevens besloten om extra veiligheid bij het aanmelden in DocBase in te voeren. Voor de éénduidigheid zijn we uitgegaan van dezelfde manier die nu ook al voor Exact Online wordt gebruikt.

Het komt er in het kort op neer dat u na het aanmelden met gebruikersnaam en wachtwoord, nog een extra 6-cijferige code in moet geven.

De beschrijving hoe het werkt en hoe de tweeweg-authenticatie voor uw gebruikerscode ingeregeld moet worden, is beschikbaar in DocBase. Omdat het een beschrijving van het aanmeldmechanisme voor toegang tot gevoelige gegevens betreft, is ervoor gekozen dit document in een veilige omgeving te plaatsen en niet op deze site. Deze site is immers toegankelijk voor iedereen die toegang heeft tot internet.

Zorg ervoor dat u het document goed leest en als hoofdstuk 5 voor u van toepassing is, dat u tijdig maatregelen neemt. Vanaf 3 december kunt u alleen nog met DocBase werken als u de tweeweg- authenticatie kunt gebruiken.

Het document is beschikbaar in DocBase – 01. Instructies – klik op de blauwe link – open tabblad Documentatie – hier vindt u het document “Beschrijving tweeweg-authenticatie en het opzetten ervan”.

Archief
Zoeken op tags
bottom of page