top of page

Export Navision-financieel naar Excel

In de instructie “Vastlegging financiële gegevens Navision”, die is opgenomen in de sectie “documenten”, is beschreven hoe de grootboekmutaties naar Excel kunnen worden geëxporteerd in combinatie met de gebruikte dimensies.

Gebleken is dat niet automatisch alle gebruikte dimensies worden geëxporteerd. Per dimensiegroep (bv. “Gebouwen Landerijen”) staan de gebruikte dimensies in Navision (bv. “1.01”) in een afzonderlijke kolom. Alleen de dimensies in de op het beeldscherm zichtbare kolommen worden in de aangegeven werkwijze samen met de grootboekmutaties overgenomen naar Excel. Daarom is het zaak dat alle kolommen met dimensies op het beeldscherm zichtbaar worden gemaakt. Dit kan worden bereikt door met de linkermuisknop de kolombreedte te verkleinen. Nadere uitleg hierover is inmiddels toegevoegd aan de betreffende onderdelen in Hoofdstuk 2 van de instructie “Vastlegging financiële gegevens Navision”.

Mocht u de export naar Excel reeds hebben uitgevoerd, controleer dan even of alle gebruikte dimensies bij de grootboekmutaties zijn opgeslagen in het Excel-bestand. Mocht dit niet het geval zijn, dan verzoeken we u de export naar Excel opnieuw uit te voeren. Indien u hierbij ondersteuning nodig heeft, dan kunt u dit melden. Hiervoor verwijzen we u naar het nieuwsbericht van 22 augustus 2019 op deze website.

Archief
Zoeken op tags
bottom of page