top of page

Herstel onjuiste wijk voorkeurparochianen

Wijkindeling voorkeurparochianen

In de ledenkaart wordt onder de gegevens van de wijkindeling een link getoond die koppelt aan de betreffende regel in de lijst “07. Bezorging – wijkindeling”. Als op die link geklikt wordt, kan de regel voor de betreffende postcode huisnummer reeks worden aangepast.

Het is gebleken dat parochies met voorkeurparochianen waar de link verwijst naar de “lijst 07. bezorging – wijkindeling” van de geografische parochie, de gegevens aan kunnen passen. Dit is door verschillende voorkeurparochies gedaan om de juiste wijkgegevens van de voorkeurparochie in te voeren.

Dit is NIET de juiste procedure. Het gevolg is namelijk dat deze wijziging geldt voor iedereen die woont op een adres binnen de postcode – huisnummerreeks.

Voorkeurparochies dienen de bezorgwijk van de voorkeurparochie aan leden toe te kennen zoals beschreven in het document “FAQ’s DocBase “, te vinden op www.rkk-online.nl – sectie documenten; paragraaf 3.12.2.

De door parochies in deze ingebrachte aanpassingen worden deze week centraal teruggedraaid zodat de wijkgegevens van de geografische parochies weer goed staan. Voor voorkeurparochianen dient de wijkindeling conform de hiervoor genoemde procedure opnieuw te worden toegekend.

Er wordt gewerkt aan een aanpassing in DocBase zodat de tabel “07. Bezorging – wijkindeling” van een geografische parochie niet meer toegankelijk is voor administrateurs van voorkeurparochies.

Archief
Zoeken op tags
bottom of page