top of page

Nieuwsbrief 6 februari 2019

DocBase performance Afgelopen vrijdagochtend zijn er rond 11:00 uur enkele aanpassingen in DocBase aangebracht. Sindsdien zijn er geen nieuwe meldingen van het hangen van het systeem binnengekomen. Het team van de leverancier houdt het systeem nauwkeurig in de gaten. Tussen vrijdagochtend en nu zijn er vele mutaties door de medewerkers van de parochies doorgevoerd. Hierbij zijn door het team geen bijzonderheden meer geconstateerd. Ook hebben we een bericht ontvangen van een medewerker van een parochie die meldt dat er veel gewerkt is en in tegenstelling tot de dagen ervoor, het systeem niet meer is gaan hangen. Dit geeft hoop dat het probleem nu daadwerkelijk opgelost is, maar we blijven het geheel goed in de gaten houden.

Een belangrijke aanpassing die is doorgevoerd heeft te maken met de wijkindeling. Als nu in de tabel “bezorging – wijkgegevens” iets wordt aangepast (bijvoorbeeld de bezorger), is dat pas de volgende dag op de ledenkaart zichtbaar.

We hopen uiteraard dat u vanaf nu zonder problemen goed kunt doorwerken.

Mocht u onverhoopt toch het probleem hebben dat het systeem blijft hangen, dan verzoeken wij u het volgende te doen zodat we zoveel als mogelijk informatie kunnen verzamelen:

  1. Sluit de browser helemaal af en start de browser en DocBase opnieuw op.

  2. Controleer of de functie nu wel werkt; zo niet, dan de browser en DocBase nog een keer afsluiten en opnieuw starten.

  3. Voer een ticket in (in DocBase: 02. Helpdesk tickets).

  4. Geef in de omschrijving van het ticket aan:

  5. het type browser Indien u dit weet (Internet Explorer, Google Chrome, Microsoft Edge, Safari (Apple)).

  6. of na het opnieuw starten van de browser en DocBase het probleem wel of niet was opgelost

  7. welke handelingen u het laatst heeft uitgevoerd voordat het systeem ging hangen.

Het is duidelijk dat het van u een paar minuten werk vraagt, maar het gaat ons zeker helpen om meer informatie te verzamelen om tot een oplossing te komen indien het probleem nog niet opgelost zou zijn.

Documentatie Het volgende document is toegevoegd aan www.rkk-online.nl en is ook beschikbaar in DocBase (instructies en instructiemateriaal):

  • Beschrijving Triggers in DocBase (sectie documenten) Dit document beschrijft wat er gebeurd als er specifieke velden in DocBase worden ingevuld.

Van het volgende document is een bijgewerkte versie op de site www.rkk-online geplaatst. Aanpassingen zijn gemarkeerd.

Archief
Zoeken op tags
bottom of page