top of page

Tweestapsverificatie van kracht per 18 juni 2018

In verband met de AVG heeft Exact Online besloten tot een verzwaring van de inlogprocedure om met Exact Online te kunnen gaan werken. Alleen de inlognaam en het wachtwoord voldoen niet meer, voortaan moet er ook een verificatienummer worden ingegeven. Dit nummer is geen vast gegeven, maar een nummer dat voortdurend wijzigt.

Met Exact is afgesproken dat wij op maandag 18 juni aanstaande een en ander voor iedereen verplicht aanzetten.

Het verificatienummer wordt gegenereerd door een app die u kunt installeren op uw smartphone. Heeft u een android telefoon, download dan vanuit de Playstore de zogenaamde Google Authenticator. Heeft u een apple telefoon, download dan de Google Authenticator for iOS. Voor een windows telefoon download u de MS Authenticator.

Voor uitgebreide informatie over de tweestapsverificatie bij Exact Online klik hier. Hier vindt u ook een video met nadere uitleg over de tweestapsverificatie. (Mocht de link u brengen naar een Engelstalige pagina, kies dan op die pagina linksboven voor Nederlands.)

Wat nu te doen als u geen smartphone heeft? Kunt u dan nog wel werken met Exact Online? Het antwoord daarop is vanzelfsprekend ja. U dient dan op iedere computer waarmee u wel eens met Exact Online werkt (thuis en/of op de parochie) een stukje software te installeren. Wanneer u de wizard van Exact Online volgt voor de instelling van de tweestapsverificatie, kiest u voor een verificatietoepassing voor uw desktop.

Wij hebben Exact Online gevraagd om tweestapsverificatie ook mogelijk te maken via een te ontvangen bericht via SMS. Zodoende zou u ook uw gewone mobiele telefoon voor tweestapsverificatie kunnen gebruiken. Helaas wordt deze mogelijkheid nu nog niet ondersteund.

Indien u inlogt via tweestapsverificatie, kunt u aangeven dat uw computer voor de komende zeven dagen als vertrouwde locatie dient te worden beschouwd, zodat u alsdan het gebruik van de Authenticator kan beperken tot eens per week.

Archief
Zoeken op tags
bottom of page